Διαδρομή
Κάστρο του Κολοσσίου, Κολλόσι - Κυπριακό Οινομουσείο, Ερήμη - Όμοδος - Πλάτρες - Κοιλάνι - Λόφου
Συνολικό μήκος διαδρομής (σε χλμ.)
97 χλμ.
Χρόνος διαδρομής (σε λεπτά)
134 λεπτά
Υφιστάμενη κατάσταση
Ασφαλτοστρωμένος Δρόμος
Διασύνδεση
Επαρκής: Μνημεία - Οινοποιεία - Μουσεία - Εκκλησίες
Εκδρομή στα Κρασοχώρια της Λεμεσού
Η καλλιέργεια του αμπελιού και η παραγωγή κρασιού αποτελεί για την Κύπρο παράδοση που μετρά πάνω από 6000 χρόνια. Οι πιο γνωστές ποικιλίες που καλλιεργούνται στο νησί είναι το Ξυστέρι, από την οποία παράγεται η πλειοψηφία των κυπριακών λευκών οίνων, το Μαύρο, η πλέον δημοφιλής γηγενής ερυθρά ποικιλία της Κύπρου και φυσικά η Κουμανταρία, το αρχαιότερο κρασί του κόσμου! Η περιοχή όπου βρίσκονται κυρίως τα αμπέλια για το κρασί είναι οι νοτιότερες πλαγιές του Τρόοδους και οι επισκέπτες του νησιού έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις κυπριακές ποικιλίες σε κάποιο ή κάποια από τα Κρασοχώρια, όπως είναι γνωστά τα χωριά με την πλούσια οινοποιητική ιστορία. Στη διαδρομή αυτή περιλαμβάνονται 5 από τα Κρασοχώρια, τα οποία προσελκύουν το ενδιαφέρον όχι μόνο για τα οινοποιεία τους, αλλά και για την παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική, τα λιθόστρωτα στενά περάσματα και το υπέροχο περιβάλλον. Η γραφική αυτή διαδρομή περνά από το Κολόσσι, την Ερήμη το Όμοδος, τις Πλάτρες, το Κοιλάνι και τη Λόφου. Οι περιηγητές μπορούν να πραγματοποιήσουν την διαδρομή συνολικής απόστασης περίπου 70 χλμ., όπως παρουσιάζεται, με αφετηρία την επαρχία της Λεμεσού.